• INOVA is op zoek naar Hoofd Financiële Administratie/Controller

  (24 uur per week)

Wegens groei van de organisatie zoekt INOVA een hoofd financiële administratie/Controller. Ben jij en ervaren hoofd financiële administratie en ben je op zoek naar een functie binnen een maatschappelijk relevante organisatie? Dan is deze functie misschien wel iets voor jou!

Organisatie
De stichtingen INOVA en edINOVA zijn twee onafhankelijke stichtingen, actief in de regio’s Alkmaar, Westfriesland en IJmond. INOVA zich richt op de onderdelen (re)integratie, sociale activering, inburgering en vluchtelingenadvies. edINOVA verzorgt verschillende taalcursussen voor anderstaligen waaronder taalverhoging, alfabetisering, inburgering en staatsexamen NT2. Onze deelnemers zijn afkomstig uit alle landen over heel de wereld. Steeds zijn we bezig met het beste uit mensen te halen. Zelfstandigheid op het gebied van wonen, meedoen en werk is het doel waar zij naar streven. INOVA en edINOVA ondersteunen hen daarbij.

De Functie

Als hoofd van de financiële administratie ben je een kritische sparringpartner van het management en geef je functioneel leiding aan de financiële- en cursist-administratie. Je signaleert risico’s en kansen in de (financiële) bedrijfsvoering. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van de planning en control-cyclus en voor het opstellen van de financiële rapportages en signaleer mogelijkheden tot verbetering in werkmethoden en procedures binnen de administratieve organisatie en voer je deze door.

Functietaken

 • Jij bent verantwoordelijk voor de analyse, beoordeling en controle voor financiële rapportages, subsidieverantwoordingen en bedrijfsinformatie.
 • Je ziet toe op de betrouwbaarheid van bedrijfs- en administratieve processen en informatiesystemen. Je stelt richtlijnen en uitgangspunten op voor financiële rapportage en verantwoording.
 • Je verzorgt de jaarrekening, jaarverslag et cetera en onderhoudt daartoe contacten met accountants.
 • Je verstrekt advies en stelt managementinformatie beschikbaar zoals financiële rapportages, bedrijfseconomische analyses, beoordelen van financiële effecten van projectplannen, bewaken van de kwaliteit van de rapportages.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de begroting, meerjarenramingen, prognoses en het bewaken en optimaliseren van de administratieve organisatie.
 • Je adviseert over financiële besluiten en verplichtingen over subsidie- en aanbestedingstrajecten en ziet toe op de uitvoering van de verplichtingen.

Wat zoeken wij

 • Voor deze interessante functie zoeken we een professional met ervaring in het vakgebied en met zakelijk inzicht. Je bent maatschappelijk betrokken en wordt enthousiast van een omgeving die er op gericht is anderstaligen te ontwikkelen naar een goede plek en positie in onze samenleving. Je scope reikt dus verder dan alleen het financiële vakgebied. Je kunt op coachende wijze (functioneel) leidinggeven aan het team. Je bent daadkrachtig en beschikt over ondernemerschap en hebt een hands on mentaliteit. Je vindt het fijn om te bouwen aan de verdere ontwikkeling van het team en organisatie en dat processen goed zijn geborgd.
 • Een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op HBO werk- en denkniveau.
 • Ervaring in en/of kennis van de administratieve en bedrijfseconomische processen en financiële verslaglegging binnen de welzijnssector is een pré.
 • Kennis van de toepassing van relevante (financiële) applicaties en automatiseringspakketten; Goed in staat in te spelen op toekomstige ontwikkelingen in het vakgebied en deze te vertalen in tactisch en strategisch beleid.
 • Sterke communicatieve en adviesvaardigheden.
 • Durft door te vragen, kan beïnvloeden, is analytisch en sociaal vaardig.

Competenties

Analytisch – Communicatief – Ordelijk – Nauwkeurig – Stressbestendig – Integer – Sociaal vaardig – Strategisch

 Wat biedt INOVA

Een organisatie met een informele werksfeer met betrokken medewerkers. De organisatie biedt volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

 • Een jaarcontract op basis van 24-28 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband. Werk je graag meer uren, laat je dan niet weerhouden om te reageren.
 • Een salaris van maximaal € 4.927,- bruto per maand (schaal 10 CAO Sociaal Werk) bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van werkervaring en opleiding. Uitloopmogelijkheid maximaal € 5.277,-.
 • Daarnaast een vakantietoeslag van 8% en eindejaarsuitkering van 8.3% van het bruto maandsalaris en een uitstekende pensioenregeling via PFZW.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB).

De selectieprocedure

Steffens & Partners Executive Search ondersteunt INOVA tijdens de selectieprocedure voor de vacature van hoofd Financiële Administratie / Controller. Totdat de procedure definitief is afgerond, blijft Steffens & Partners geïnteresseerd in geschikte kandidaten. Als je je herkent in het functieprofiel, kunt je ook tijdens de procedure reageren.

De voorselectie is in handen van Michel Kollau en Jolanda Steffens van Steffens & Partners. Met hen zal een eerste interview plaatsvinden. Het 2e interview met INOVA zal plaatsvinden in de derde week van februari 2023.

Een referentieonderzoek maakt onderdeel uit van de procedure.

Contactgegevens

Voor meer informatie over de organisatie, de inhoud van de functie en de opgaven kunt u contact opnemen met Michel Kollau op 06 1943 6604 of Jolanda Steffens op 06 2445 5490.

Interesse?

Solliciteer via www.steffenspartners.nl