• Maatschappelijk begeleider in Alkmaar

    (2 tot 4 dagdelen per week)

OVER INOVA
De stichtingen INOVA en EdINOVA zijn twee onafhankelijke stichtingen, actief in de regio’s Alkmaar en IJmond. Daar waar INOVA zich richt op maatschappelijke begeleiding van vluchtelingen, participatie, (re)integratie en sociale activering verzorgt EdINOVA verschillende taalcursussen voor anderstaligen waaronder taalverhoging, alfabetisering, inburgering en staatsexamen NT2.

Onze deelnemers zijn afkomstig uit alle landen over heel de wereld. Steeds zijn we bezig het beste uit mensen te halen. Zelfstandigheid op het gebied van wonen, meedoen en werk is het doel waar zij naar streven. INOVA en EdINOVA ondersteunen hen daarbij.

Ben je bereid om vluchtelingen in Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk of in Beverwijk, Heemskerk, Velsen te ondersteunen?
Word dan maatschappelijk begeleider bij INOVA!

Wat doet een maatschappelijk begeleider?

De inhoud van de functie maatschappelijk begeleider is divers en zal in goed overleg met jou, afhankelijk van je expertise en wensen worden bepaald.

Bijvoorbeeld.

  • Je ondersteunt statushouders als ze zich vestigen in de gemeente. Je maakt hen wegwijs in hun nieuwe woongemeente en helpt hen bij het invullen van formulieren en het regelen van praktische zaken zoals het aanvragen van vergunningen, uitkering, woning, studie enzovoort. Dit kan op individuele basis maar ook tijdens ons spreekuren aan de orde zijn.
  • Je helpt bij het organiseren van onze buitenactiviteiten in de gemeenten en gaat bijvoorbeeld met een groepje statushouders op bezoek bij het lokale wijkcentrum of huisartsenpost etc.
  • Je helpt op onze locaties, heet statushouders welkom en zet koffie/thee voor onze medewerkers en klanten.
  • Je zet je in als tolk.
  • Je verricht administratieve werkzaamheden of helpt onze klanten om financieel zelfredzamer te worden.
  • Of misschien ben je wel erg handig met de computer en help je onze klanten wat digitaal vaardiger te worden.

In alle gevallen is de begeleiding gericht op het vergroten van de zelfstandigheid en integratie van nieuwkomers en werken we nauw samen met de gemeentelijke instanties, woningcorporaties en sociaal maatschappelijke samenwerkingspartners.

Hoeveel tijd ben je kwijt?
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die zich 2 tot 4 dagdelen per week willen inzetten. Vanuit INOVA krijg je een training en begeleiding.

Enthousiast?

Herken je jezelf in dit profiel en ben je opzoek naar een nieuwe uitdaging? Solliciteer dan door een mail met CV en motivatiebrief te sturen met als onderwerp “sollicitatie vacature maatschappelijk begeleider”.
Je kunt de mail sturen naar
sollicitatie@inova-alkmaar.nl t.a.v. mevrouw P. van der Klei, directeur INOVA.

Voor meer informatie over deze functie kun je op werkdagen van maandag t/m donderdag tussen 9.00 uur en 16.30 uur contact opnemen met Mustafa Taha coördinator Inova, 06-80070502.