• INOVA is op zoek naar Maatschappelijke begeleider regio Westfriesland

  voor 20-36 uur per week
  (locatie Hoorn)

Stichting INOVA zoekt per direct maatschappelijk begeleiders voor de coaching en begeleiding van vluchtelingen. Ben jij degene die ons team komt versterken?

De stichtingen INOVA en edINOVA zijn twee onafhankelijke stichtingen, actief in de regio’s Alkmaar, IJmond en Westfriesland. Daar waar INOVA zich richt op de onderdelen (re)integratie, sociale activering, inburgering en vluchtelingenadvies, verzorgt edINOVA verschillende taalcursussen voor anderstaligen waaronder taalverhoging, alfabetisering, inburgering en staatsexamen NT2. Onze deelnemers zijn afkomstig uit alle landen over heel de wereld. Steeds zijn we bezig met het beste uit mensen te halen. Zelfstandigheid op het gebied van wonen, meedoen en werk is het doel waar zij naar streven. INOVA en edINOVA ondersteunen hen daarbij.

De functie

Je biedt individuele begeleiding aan vluchtelingen die komen wonen in een van de gemeenten waar wij werkzaam zijn (Drechterland, Enkhuizen, Koggeland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec). De standplaats van waaruit je de werkzaamheden verricht is onze locatie in Hoorn.
Je begeleiding is gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid en de vluchteling in zijn eigen kracht zetten. Je geeft informatie geeft over de Nederlandse samenleving, instanties en wet- en regelgeving. Ook begeleid je het huisvestingsproces, regel je de eerste basisvoorzieningen en het aanmelden bij verschillende instanties zoals de gemeente, zorgverzekeraar, school, huis-en tandarts. Het bieden van praktische ondersteuning en voorlichting bij vragen en problemen over financiën, onderwijs en gezondheidszorg is een belangrijk onderdeel van je functie. Daarnaast signaleer je psychosociale problematiek, maak je vluchtelingen bekend met andere sociaal-maatschappelijke organisaties en werkt daarin intensief samen met vrijwilligers en andere betrokken hulp- en dienstverleners.

Wie zoeken wij

 • Je hebt een afgeronde MBO- of HBO-opleiding sociaal werk, sociaal-juridische dienstverlening, maatschappelijke zorg of vergelijkbare opleiding/werkervaring.
 • Jij bent sociaalvaardig, cultuursensitief en hebt ervaring in een rol als begeleider;
 • Jij communiceert makkelijk met mensen die de Nederlandse taal niet beheersen. Naast Nederlands en Engels, spreek je bij voorkeur nog een 3e taal (bv. Arabisch, Dari, Turks of Tigrinya).
 • Je kunt een VOG overhandigen en bent bij voorkeur in het bezit van een rijbewijs
 • Aantal werkdagen in overleg (20 uur tot 36 uur p/week).
 • Je hebt goede schriftelijke vaardigheden bij o.a. registreren en rapporteren (digitaal) en ook goede mondelinge vaardigheden.
 • Verder heb je affiniteit met de doelgroep, houd je van aanpakken en heb je een flexibele instelling.

Wat bieden wij

 • Werken in een prettige en informele werksfeer.
 • Een salaris tussen € 2.200,- en max. € 3.428, – bruto per maand (schaal 5/6 CAO Sociaal Werk) bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van werkervaring en opleiding.
 • Daarnaast een vakantietoeslag van 8% en eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto maandsalaris en een uitstekende pensioenregeling via PFZW.
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB)

Enthousiast?
Herken je jezelf in dit profiel en ben je opzoek naar een nieuwe uitdaging? Solliciteer dan voor 21 november 2022 door een mail met CV en motivatiebrief te sturen naar sollicitatie@inova-alkmaar.nl met als onderwerp “sollicitatie vacature maatschappelijk begeleider” t.a.v. mevrouw P. van der Klei, directeur INOVA. De gesprekken vinden plaats op vrijdag 25 november 2022. Daar kun je alvast rekening mee houden in je agenda. We zien je sollicitatie graag tegemoet.