• INOVA is op zoek naar Teamleider maatschappelijke begeleiding regio West-Friesland

  voor 32 -36 uur per week

Stichting INOVA zoekt per direct een teamleider voor ons team maatschappelijk begeleiding regio West-Friesland. Ben jij degene die ons team komt versterken?

De stichtingen INOVA en edINOVA zijn twee onafhankelijke stichtingen, actief in de regio’s Alkmaar, IJmond en Westfriesland. Daar waar INOVA zich richt op de onderdelen (re)integratie, sociale activering, inburgering en vluchtelingenadvies, verzorgt edINOVA verschillende taalcursussen voor anderstaligen waaronder taalverhoging, alfabetisering, inburgering en staatsexamen NT2. Onze deelnemers zijn afkomstig uit alle landen over heel de wereld. Steeds zijn we bezig met het beste uit mensen te halen. Zelfstandigheid op het gebied van wonen, meedoen en werk is het doel waar zij naar streven. INOVA en edINOVA ondersteunen hen daarbij.

De functie

Als teamleider ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing en coaching van onze maatschappelijk begeleiders, vrijwilligers en stagiairs. Onze maatschappelijk begeleiders bieden individuele begeleiding aan vluchtelingen die komen wonen in een van de gemeenten waar wij werkzaam zijn (Drechterland, Enkhuizen, Koggeland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec). De standplaats van waaruit je de werkzaamheden verricht is onze locatie in Hoorn. Onze begeleiding is gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid en de vluchteling in zijn eigen kracht zetten.

Het bieden van praktische ondersteuning en voorlichting bij vragen en problemen over financiën, onderwijs en gezondheidszorg is een belangrijk onderdeel van onze verantwoordelijkheid. Net als de samenwerking met andere sociaal-maatschappelijke organisaties en vrijwilligers en andere
betrokken hulp- en dienstverleners. Jij bent verantwoordelijk voor het werven en aansturen van onze vrijwilligers en stagiairs die het team ondersteunen. Je coördineert de werkzaamheden, bewaakt de continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening en bent klankbord voor medewerkers en vrijwilligers.
Daarnaast lever je een bijdrage aan de ontwikkeling en implementatie van het regionale beleid en ben je het eerste aanspreekpunt voor gemeenten en samenwerkingspartners. Je bent ook de verbindende schakel met edINOVA en de andere taalaanbieders in de regio.

Wie zoeken wij

 • HBO-werk en denkniveau in het vakgebied (bv. Social Work of Sociaal juridische dienstverlening) en hebt ervaring als leidinggevende.
 • Je bent een daadkrachtige persoonlijkheid en coachend leidinggevende die in staat is om onze medewerkers, vrijwilligers en stagiairs te motiveren en te coachen.
 • Je communiceert makkelijk met mensen die de Nederlandse taal niet beheersen en hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden (ten behoeve van monitoring en rapportage.
 • Je kunt een VOG overhandigen en bent in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.
 • Verder heb je affiniteit met de doelgroep, houd je van aanpakken en heb je een flexibele instelling.

Wat bieden wij

 •  Werken in een informele en professionele werksfeer
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op een vast dienstverband
 • Een salaris tussen € 2.889, – en € 4.040, – per maand (schaal 8 CAO Sociaal Werk) o.b.v. 36 uur per week.
 • Daarnaast een vakantietoeslag van 8% en eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto maandsalaris, reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en een uitstekende pensioenregeling via PFZW.
 • Loopbaanbudget en het individueel keuzebudget (IKB)

Enthousiast?
Herken je jezelf in dit profiel en ben je opzoek naar een nieuwe uitdaging? Solliciteer dan voor 5 december 2022 door een mail met CV en motivatiebrief te sturen naar sollicitatie@inova-alkmaar.nl met als onderwerp “sollicitatie vacature maatschappelijk begeleider” t.a.v. mevrouw P. van der Klei, directeur INOVA. De gesprekken vinden plaats op vrijdag 9 december 2022.