• INOVA is op zoek naar een gastvrouw/heer voor het ontvangen van gasten op ons kantoor

    Ben jij degene die ons team komt versterken?

OVER INOVA

INOVA vluchtelingenhulp is een onafhankelijke Stichting actief in de regio Alkmaar, gemeenten Alkmaar, Dijk & Waard, Heiloo, Bergen, Castricum Uitgeest en in de IJmond gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen.

In deze gemeenten begeleiden we statushouders tijdens hun integratie en inburgering. Dat doen we door middel van individuele begeleiding, sociale activering en groepstrainingen.

EdINOVA verzorgt diverse taalcursussen waaronder taalverhoging, alfabetisering, inburgering en staatsexamen NT2. De begeleiding is gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid van de statushouders.

De functie

INOVA ontvangt gedurende werkdagen statushouders, cursisten en gasten. Als gastvrouw of gastheer heet je de gasten welkom, je vraagt waar ze voor komen en verwijst door naar de collega waar ze een afspraak mee hebben. Indien nodig wijs je de wachtruimte en schenk je koffie of thee. Tijdens de pauzes van de cursisten zorg je voor koffie en thee. Je houdt de ruimtes waarin gewerkt wordt schoon.

Wat we verwachten

Je bent vriendelijk, gastvrij en kunt communiceren met mensen die de Nederlandse taal niet of onvoldoende beheersen. Je bent gemotiveerd, hebt affiniteit vluchtelingen en hebt een open, lerende houding. Je bent sociaal vaardig, cultuursensitief en bereid om huishoudelijke klusjes op te pakken. Je bent minimaal een dag per week beschikbaar voor minimaal een half jaar.

Wat bieden wij

INOVA biedt een stimulerende en uitdagende werkomgeving met ruimte voor eigen ontwikkeling.

Er is volop mogelijkheid om te leren over andere culturen. Je maakt onderdeel uit van een prettig team waarin iedereen elkaar ondersteunt om samen vluchtelingen verder te helpen. Alle vrijwilligers werken onder begeleiding van een professional. Daarnaast bieden we diverse trainingen en een reis- en onkostenvergoeding.

Heb je interesse of wil je meer weten over de vacature in de regio Alkmaar, neem dan contact op met Lisette de Graaf: lisette.degraaf@inova-alkmaar.nl of 06-19150668.

Heb je interesse of wil je meer weten over de vacature in de regio IJmond, neem dan contact op met Mustafa Taha: mustafa@inova-alkmaar.nl of 06-80070502.