• Nieuws

NIEUWE LOCATIE INOVA ALKMAAR

Vanaf maandag 30 mei 2022 zijn we weer open en ontvangen we je graag op onze nieuwe locatie op de Tesselschadestraat 17 – 1814 EK Alkmaar

On Wednesday 25 May we will move to our new location in Alkmaar.

Our new address is: Tesselschadestraat 17 – 1814 EK Alkmaar

Due to the move, there will be no class on: Tuesday afternoon May 24, Wednesday May 25, Thursday May 26 (due to Ascension Day), and Friday May 27.

Monday, May 30 2022, we are open again and we would like to welcome you at our new location.

For further information and information and the route planner please see our websites.

ሓበሬታ ምቅያር ሓድሽ ኣድራሻና

ሮቡዕ ዕለት 25 ግንቦት ናብ ሓድሽ ኣድራሻና ክንግዕዝ ኢና።

ሓድሽ ኣድራሻና Tesselschadestraat17 – 1814 EK Alkmaar እዩ።

ብምኽንያት ምቅያር ናብ ሓድሽ ኣድራሻናን ዕርገትን ካብ ሰሉስ ዕለት 24 ፍርቂ መዓልቲ ክሳብ ዓርቢ ዕለት 27 ግንቦት ትምህርቲ የለን።

ሰኑይ ዕለት 30 ግንቦት 2022 ስራሕና ንጅምረሉ ዕለት እዩ። ንኣገልግሎትኩም ድልዋ ኢና።

ንዝያዳ ናይ ኣድራሻና ሓበሬታ www.inova-alkmaar.nl ወይ www.edinova.nl ተወከሱ።

ابتداءا من يوم الأربعاء 25 مايو سوف ننتقل إلى موقعنا الجديد في الكمار.
عنواننا الجديد هو : Tesselschadestraat 17 – 1814 EC Alkmaar
بسبب ظروف الانتقال ، لن يكون هناك دروس بعد ظهر الثلاثاء 25 مايو ، والأربعاء 25 مايو ، وكذلك يوم الخميس 26 مايو بسبب عيد الصعود والجمعة 27 مايو.
سنفتح أبوابنا مجددًا يوم الاثنين 30 مايو 2022 ويسعدنا أن نرحب بكم في موقعنا الجديد.
لمزيد من المعلومات والمعلومات ومخطط الطريق ، راجع مواقعنا الإلكترونية
www.inova-alkmaar.nl أو www.edinova.nl

Voor wie Oekraïense vluchtelingen weet die willen kennismaken met de Nederlandse taal.

Luister en leer
‘Luister en leer’ is een taalprogramma dat kosteloos door uitgeverij Kleurrijker beschikbaar is gemaakt voor alle vluchtelingen uit Oekraïne.
Om kennis te maken met de Nederlandse taal; alleen of met een vrijwilliger/ docent.

Kijk op de site van Edinova voor meer informatie

Op donderdag 10 februari opende het multifunctionele centrum Sluis 751 officieel haar deuren. De locatie op de Lange Nieuwstraat is een open, toegankelijke en gastvrije plek waar inwoners van jong tot oud met vragen op het gebied van zorg en welzijn terecht kunnen. Wethouder Marianne Steijn opende het centrum.

Op de nieuwe locatie is er ruimte voor dagbesteding voor inwoners die een beroep doen of hebben gedaan op de geestelijke gezondheidszorg. Inwoners zonder directe hulpvraag zijn ook van harte welkom. Voornamelijk staat de ruimte voor ontmoeting centraal.

Partijen INOVA & EdINOVA, Reakt, Buitengewoon, IJmond Werkt!, het Sociaal Wijkteam Velsen, Welzijn Velsen, Lunchroom Sluis 751, Mee & de Wering, RIBW K/AM, Socius en De Herstelacademie werken in Sluis 751. De locatie biedt ruimte voor workshops en vergaderingen, en er zijn kleinere bedrijven te vinden die inwoners financieel en gezond vooruit kunnen helpen.

Inwoners kunnen makkelijker afspraken maken voor werk, dagbesteding, vrijwilligerswerk, financieel fit of zorg, doordat het pand van Sluis 751 centraal gelegen is in IJmuiden. Bovendien kunnen Velsenaren in de zaak, en binnenkort buiten op het terras, genieten van lokale producten.

Interview op de lokale tv-zender RTV Seaport (IJmuiden) over de nieuwe inburgeringswet.

Wethouder Marianne Steijn laat zich interviewen.

Ook Iris Blok en Mustafa Taha van INOVA en EdINOVA komen aan het woord en vertellen over de praktijk.

CORONA richtlijn

  • Wat zijn de symptomen van het nieuwe coronavirus? De belangrijkste symptomen zijn: met daarbij luchtwegklachten zoals hoesten, kortademigheid en longontsteking, koorts (boven de 38 graden);
  • Wat als ik ziekteverschijnselen vertoon?  Kom NIET naar onze locatie, laat je testen en blijf thuis tot je je weer beter voelt. Als je bij INOVA bent en je voelt je ziek geef dit dan door aan je maatschappelijk begeleider. Laat je ook testen en blijf thuis tot je beter bent.
  • Hygiëne Het is belangrijk om regelmatig je handen met zeep en water te wassen of gebruik te maken van desinfecterende handgel.

Meer informatie Kijk op de website van het RIVM voor meer informatie en de meest gestelde vragen over het virus: https://www.rivm.nl/

Voor begrijpelijke informatie kijk op de website van Pharos: https://www.pharos.nl/nieuws/begrijpelijke-informatie-nieuwe-coronavirus-covid-19/

Leden voor de Raad van Toezicht gezocht!
De Stichtingen INOVA en EDINOVA zijn op zoek naar leden voor de Raad van Toezicht. Deze Raad fungeert als klankbord voor de directie en keurt directie-besluiten goed. Het is de kunst van een goede raad om te schakelen tussen afstand en nabijheid; toezichthouden en klankbord zijn; persoonlijke betrokkenheid en bestuurlijke distantie; positie nemen en toegankelijk zijn.
Voor informatie over het functieprofiel en de functie-eisen, en over de taken en de samenstelling van de Raad van Toezicht, klik hier voor de vacature tekst