Nieuws

Alkmaar 17-03-2020

Beste klant van INOVA,

De overheid heeft besloten dat alle scholen dicht moeten blijven tot en met 6 april, om te zorgen dat het Coronavirus zich niet verder verspreidt.

INOVA – EdINOVA is om deze reden ook dicht. Je vaste contactpersoon van INOVA is bereikbaar voor overleg, begeleiding en ondersteuning.

Voor meer informatie of vragen kan je van maandag tot en met donderdag van 9.00 – 12.00 uur bellen met 085-0862700 of per Whatsapp, e-mail, sms contact opnemen met je contactpersoon van INOVA. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@inova-alkmaar.nl

We hopen dat iedereen gezond blijft en dat we iedereen vanaf 7 april weer mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groet,

Petra van der Klei, directeur.

 

Dear client of INOVA,

The Dutch government has decided that all schools must stay closed until at least 6th April, in order to stop the spreading of the Coronavirus.

INOVA – EdINOVA also closes its doors.

Your contact person of INOVA is available to support.

If you have questions, please contact us via telephone number 085-0862700 from 9.00 to 12.00 Monday to Thursday, or via Whatsapp, e-mail, sms with your contact person of INOVA. You can also send an email to info@inova-alkmaar.nl

Please stay healthy and look after yourself and others. Hopefully we will see you again from 7 April onwards.

Kind regards,

Petra van der Klei, director

 

尊敬的INOVA客户, 政府已决定所有学校都应关闭直到4月6日,以确保冠状病毒不会进一步传播。INOVA-EdINOVA也因此而关闭。您的INOVA常规联系人可以为您提供咨询,指导和支持。有关更多信息或问题,您可以在周一至周四上午9点至中午致电085-0862700或通过Whatsapp,电子邮件,SMS与INOVA联系人联系。您也可以发送电子邮件至info@inova-alkmaar.nl

我们希望每个人都能保持健康,并且从4月6日起我们可以再次欢迎大家。

祝您健康:

العميل

لدرء خطر جانحة الكورونا قررت الحكومة الهولندية إغلاق كل المدارس الى السادس من أبريل نيسان القادم, و لهذا تغلق مؤسسة إينوفا أبوابها حتى ذلك الحين و لن يتسنى خلال الفترة القادمة مساعدتك اجتماعيا بالطريقة التي اعتدت عليها.

لدا يمكنك التواصل معنا عبر الهاتف التالي : 0680070502 وسنعمل على مساعدتك عبر الهاتف و الواتساب.

نرجو و نأمل أن نراكم جميعا في السابع من أبريل نيسان القادم و أنتم في أتم الصحة و العافية

للمزيد من المعلومات يمكنك الاتصال من الإثنين حتى الخميس ما بين 09:00 و الساعة 12:00 على الرقم : 085-0862700

أو عبر الواتساب مع مدرسك المباشر أو مراسلتنا على الايميل التالي:

info@inova-alkmaar.nl

مع طيب أمنياتي :

بيترا فان دير كليي /

المديرة

 

 

4 maart 2020 CORONA VIRUS: Voorzorgsmaatregelen voor onze cursisten, klanten, bezoekers, medewerkers en vrijwilligers in kader van het coronavirus.

Zoals bekend heeft het coronavirus (officieel COVID-19) eind februari ook Nederland bereikt. Geen reden tot paniek, maar wel zaak om een aantal maatregelen te nemen om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) monitort de verspreiding van het virus en geeft aan welke maatregelen (moeten) worden genomen. Deze brief is onder meer gebaseerd op de door het RIVM voorgeschreven maatregelen en de maatregelen die INOVA treft. Daarom graag je aandacht voor het volgende.

Als je voor de eerste keer bij ons komt! Al onze medewerkers zijn geïnstrueerd en vragen je telefonisch of tijdens je (eerste) bezoek of je uit een coronavirus-risicogebied komt of in contact bent geweest met iemand uit een risicogebied. Als dit het geval is dan verwijzen we je eerst naar je huisarts en geven we je informatie over de RIVM-richtlijn. Graag je aandacht voor de poster die je uitgereikt krijgt en die op onze locaties aanwezig is over deze richtlijn en de in acht te nemen hygiëne maatregelen.

 Hygiëne Het is belangrijk om de standaardmaatregelen op te volgen die gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen geven:

  • Was je handen regelmatig met zeep en water of gebruik desinfecterende hand gel op basis van alcohol. Hand gel is op dit moment niet verkrijgbaar. Dit maakt ook niet uit omdat water en zeep net zo afdoende is.
  • Zorg ervoor dat je handen niet droogt met een luchtdroger waar je je handen in moet doen.
  • Draai de waterkraan open- en dicht met een papieren handdoekje.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je ellenboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes of tissues en gebruik deze slechts één maal (en gooi ze direct weg). Let erop dat ook jouw medecursisten, klanten en bezoekers van INOVA zich hieraan houden, en spreek ze erop aan als ze dat niet doen. Wij zullen ervoor zorgen dat er voldoende zeep etc. aanwezig is, en dat oppervlakten waar het virus zich aan kan hechten regelmatig worden schoongemaakt.
  • Mondkapjes zoals die wel in China gedragen worden, geven geen bescherming. Mondkapjes zijn ook niet (meer) verkrijgbaar.

Wat als ik ziekteverschijnselen vertoon?  Ook als je al langer bij ons komt geef dit direct aan ons door en blijf thuis en neem direct telefonisch contact op met je huisarts.

Wat zijn de symptomen van het nieuwe coronavirus? De belangrijkste symptomen zijn: met daarbij luchtwegklachten zoals hoesten, kortademigheid en longontsteking, koorts (boven de 38 graden);

Handen schudden doen we voorlopig even niet: graag je begrip en medewerking! Volgens het RIVM is het nog steeds niet nodig om handen schudden te verbieden, maar het risico op overdracht is wel minder als er geen handen worden geschud. Om die reden hebben we bij INOVA besloten om handen schudden zoveel mogelijk te beperken en vragen je hiervoor je begrip.

Als de ziekteverschijnselen zich voor het eerst voordoen terwijl je bij INOVA bent, dan moet je dit direct melden (indien mogelijk telefonisch), direct naar huis gaan, contact met anderen vermijden en je eigen huisarts direct telefonisch contacteren. Verder zijn de gebruikelijke regels die gelden in geval van ziekte van toepassing. Bedenk als je thuis bent welke medecursisten, medewerkers van INOVA  en bezoekers recent in je nabijheid zijn geweest, en geef dat telefonisch of per Whatsapp door aan je contactpersoon bij ons.

Wat als ik in een risicogebied ben geweest, maar geen ziekteverschijnselen heb?Risicogebieden zijn (op 3 maart) delen van Noord-Italië (o.a. Lombardije en Veneto), China (inclusief Hong Kong en Macau), Singapore, Zuid-Korea en Iran. Als je ziekteverschijnselen vertoont en in een risicogebied bent geweest en/of contact hebt gehad met een corona-patiënt geef dit dan direct door als je voor de eerste keer bij INOVA komt of zou gaan komen. Als je zonder ziekteverschijnselen te hebben terugkeert vanuit een risicogebied, neem dan telefonisch contact met je contactpersoon bij INOVA om dit te bespreken.

 Wat als ik in quarantaine of isolatie moet? Van isolatie is sprake als je zelf ziek bent, en geldt wat hierboven al is opgemerkt. Van quarantaine is sprake als je zelf niet ziek bent, maar in contact bent geweest met een patiënt met een bewezen infectie. Meestal is er sprake van thuisquarantaine. Je moet dan thuis moet blijven totdat zeker is dat je niet besmettelijk bent voor anderen. Of je in quarantaine moet wordt beslist door huisarts of GGD, dat kun je niet zelf beslissen.

Wat als ik niet naar INOVA wil komen, omdat ik bang ben besmet te raken? Er is op dit moment geen reden om extra bang te zijn voor besmetting als je naar INOVA komt. Als er wel een extra risico is voor besmetting, dan hoor je dit direct.

Mag ik op vakantie gaan naar een risicogebied? Op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken is te vinden naar welke gebieden reizen wordt afgeraden. We kunnen je niet verbieden om met vakantie te gaan naar een risicogebied, maar verstandig is dit niet. We raden het dan ook ten sterkste af. Je gezondheid gaat voor alles. Laat het doorgaan van je vakantie daar dus niet van afhangen.

INOVA brengt je op de hoogte wanneer wij ons beleid zullen aanpassen of de situatie verandert. Daarnaast houden wij de officiële berichtgeving van het RIVM nauwlettend in de gaten.  Als je vragen hebt of je je zorgen maakt. Neem dan alsjeblieft contact op met je contactpersoon bij INOVA.

Dank voor je begrip en je medewerking.

Meer informatie Kijk op de website van het RIVM voor meer informatie en de meest gestelde vragen over het virus: https://www.rivm.nl/

Voor begrijpelijke informatie kijk op de website van Pharos: https://www.pharos.nl/nieuws/begrijpelijke-informatie-nieuwe-coronavirus-covid-19/


Vrijwilligers gezocht!

Vanwege de oorlog in Syrië en onrust in Eritrea zijn er de afgelopen jaren veel vluchtelingen naar Nederland gekomen. Ook in onze regio zijn vluchtelingen gehuisvest.

Voor de praktische begeleiding van deze vluchtelingen zoeken we vrijwilligers in de regio IJmond, zie de pagina begeleider worden.

Wil je meer informatie óf ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op via telefoonnummer 085 – 086 2700 of stuur een e-mail naar info@inova-alkmaar.nl.


Feestdagen, gesloten en bijzondere dagen 2020

10 april Goede vrijdag
12 april 1e Paasdag
13 april 2e Paasdag: INOVA is gesloten
24 april Ramadan
27 april Koningsdag: INOVA is gesloten
1 mei Dag van de arbeid
4 mei Dodenherdenking
5 mei Bevrijdingsdag: INOVA is gesloten
21 mei Hemelvaartsdag: INOVA is gesloten
22 mei: INOVA is gesloten
24 mei Suikerfeest
31 mei 1e Pinksterdag
1 juni 2e Pinksterdag: INOVA gesloten
15 september Prinsjesdag
8 oktober Alkmaars Ontzet
25 oktober Wintertijd
11 november Sint maarten
5 december Sinterklaas
25 december 1e Kerstdag: INOVA is gesloten
26 december 2e Kerstdag:
31 december Oudejaarsdag

Gesloten

5 mei: Bevrijdingsdag en 22 mei 2020, de vrijdag na Hemelvaartsdag

Vakantie Open Leercentrum

Het Open Leercentrum in de bibliotheek van Alkmaar is in de vakantie gewoon open. Vrijwilligers van INOVA zijn daar om te helpen met het leren van de Nederlandse taal, op donderdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur.

Leden voor de Raad van Toezicht gezocht!

De Stichtingen INOVA en EDINOVA zijn op zoek naar leden voor de Raad van Toezicht. Deze Raad fungeert als klankbord voor de directie en keurt directie-besluiten goed. Het is de kunst van een goede raad om te schakelen tussen afstand en nabijheid; toezichthouden en klankbord zijn; persoonlijke betrokkenheid en bestuurlijke distantie; positie nemen en toegankelijk zijn.

Voor informatie over het functieprofiel en de functie-eisen, en over de taken en de samenstelling van de Raad van Toezicht, klik op de vacaturetekst.