• Locaties

In Alkmaar zit INOVA in wijkcentrum de Rekere 2.0. De Rekere is makkelijk bereikbaar, direct naast een bushalte en op loopafstand van het station. Je vindt ons op de 1e verdieping.

In de Rekere zijn veel andere organisaties te vinden. Dit betekent dat het er vaak gezellig is, en dat je op een makkelijke manier met Nederlanders in contact kan komen.

Een van de organisaties is Alkmaar Taal Thuis. Hier zijn vrijwilligers die twee middagen per week aanwezig zijn om met nieuwkomers Nederlands te praten. Ook zijn er mogelijkheden om bij de Rekere vrijwilligerswerk te doen.

INOVA Alkmaar werkt nauw samen met de BUCH-HAL gemeenten en WNK en sociaal-maatschappelijke organisaties en wijkcentra in de regio.

Sinds 2013 is INOVA gevestigd in Beverwijk. Deze locatie is prima bereikbaar met het openbaar vervoer, direct tegenover het station! Ook EdINOVA is op deze locatie gevestigd.

Ter voorbereiding op de nieuwe wet inburgering biedt Edinova in samenwerking met INOVA een integraal traject aan statushouders. Dit traject is gericht op verschillende leerroutes voor de statushouders; de leerroute ‘Zelfstandig met Taal’, de leerroute ‘B1’ en de leerroute ‘Onderwijs’. Taallessen worden gecombineerd met een ondersteunend aanbod vanuit Inova; participatie-trainingen, themagerichte taalondersteuning en coaching naar vrijwilligerswerk, werk of opleiding. Dit traject maakt onderdeel uit van een programma Inova uitvoert in opdracht van gemeenten Beverwijk en Heemskerk.

Om de participatie van de inburgeraars te realiseren, aanbod en de begeleiding af te stemmen, werkt INOVA in Beverwijk nauw samen met de gemeenten Beverwijk en Heemskerk en andere organisaties die actief zijn op het gebied van taal en participatie zoals stichting SPA, Sociaal team, de bibliotheek, stichting Welzijn en IJmond Werkt en het WSP.